Terug

Kwartaalbericht pensioenfonds 2023/I

De actuele dekkingsgraad van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is in het eerste kwartaal 2023 gestegen van 109,2% naar 109,5%. De beleidsdekkingsgraad is gestegen van 111,6% naar 112,6%. De stijging van de dekkingsgraad werd met name veroorzaakt door het behaalde rendement. Met de beleggingen behaalde PFZW een kwartaalrendement van 1,6%. Het totaal belegd vermogen is daarmee in het eerste kwartaal gestegen van € 217,6 miljard naar € 221,5 miljard.

“De financiële gezondheid van PFZW is in het eerste kwartaal van dit jaar licht verbeterd, mede dankzij een rendement op onze beleggingen van 1,6%. Dit terwijl de financiële markten de afgelopen maanden opnieuw onrustig waren door omvallende banken in de Verenigde Staten en een Zwitserse bank die op het nippertje werd gered. De stabiele dekkingsgraad is goed nieuws voor onze deelnemers, zeker nadat we het afgelopen half jaar de pensioenen tweemaal hebben verhoogd. Maar helaas zien we dat veel van onze deelnemers als gevolg van de sterk gestegen kosten in financiële moeilijkheden komen. We deden daar onderzoek naar in onze eigen sector zorg en welzijn." Aldus Joanne Kellermann, bestuursvoorzitter van PFZW.

Op dit moment behandelt de Eerste Kamer de nieuwe pensioenwet. Naar het zich laat aanzien, zal er ook in deze kamer een meerderheid zijn voor het wetsvoorstel van minister Carola Schouten. Wel is te verwachten dat de minister consessies moet doen op het gebied van de invoering van de wet. Dit omdat een aantal partijen vindt dat de voorziene datum van invoering (1 januari 2027) te weinig tijd laat voor een zorgvuldige voorbereiding.

Wilt u zich nu al informeren over de komende veranderingen? Klik dan hier.

 

 

 

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.