Terug

UMCG besteedt tandtechniek uit

Het UMCG-CTM is de opleiding tandheelkunde in Groningen. Het is voornemens een Europese aanbesteding te starten voor haar tandtechnische werkzaamheden. Aanbieders van tandtechniek kunnen hun interesse en eventuele vragen kenbaar maken.
 
Context waarin gewerkt wordt
Het CTM (centrum voor tandheelkunde en mondzorgkunde) is een samenwerkingsverband van het UMCG en de Hanzehogeschool Groningen, ten behoeve van de bachelor-master studie Tandheelkunde (Rijksuniversiteit Groningen) en de bachelor studie Mondzorgkunde (Hanzehogeschool). Docenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde verzorgen onderwijs voor de gelijknamige opleidingen en studenten voeren in het kader van hun opleiding patiëntenzorg uit onder supervisie van docenten. Elk jaar studeren circa 60 studenten tandheelkunde en 55 studenten mondzorgkunde af.
 
Omvang van de opleiding
In de masterfase van de studie Tandheelkunde behandelen studenten onder begeleiding hun eigen patiënten. Daartoe heeft het CTM 85 behandelstoelen en ca 10.000 actieve patiënten. In de masterfase van de opleiding hebben studenten te maken met het tandtechnisch laboratorium voor het vervaardigen van werkstukken. Naast de onderwijskliniek heeft het CTM ook een verwijspraktijk waar specialistische staf complexe behandelingen uitvoert.
 
Huidige situatie
Binnen het CTM is momenteel een open tandtechnisch laboratorium aanwezig, waarbij drie tandtechnici aanwezig zijn die in dienst zijn van een extern lab. Er worden ter plekke tandtechnische werkstukken vervaardigd. De opleiding vindt het voor de studenten van belang dat zij kunnen zien wat voor werk er in een tandtechnisch laboratorium wordt uitgevoerd. De tandtechnici dienen daarom ook als vraagbaak voor staf en studenten.
 
Aanbesteding
Het UMCG is aanbestedingsplichtig. Dat wil zeggen dat langdurige verplichtingen via een Europese aanbesteding moeten worden gegund. Ook de tandtechniek valt onder deze Europese wetgeving. Het CTM-UMCG heeft in het verleden eerder aanbestedingen voor de tandtechniek doorlopen. Ten behoeve van de aanbesteding is nu een zogenaamde ‘marktconsultatie’ uitgezet. Dat betekent dat potentiële leveranciers de gelegenheid hebben om mee te denken met de aanbesteding. Kortom, CTM-UMCG wil graag gebruik maken van de marktkennis om te achterhalen of ze volledig, duidelijk en werkbaar zijn bij het opstellen van hun wensen en eisen t.a.v. tandtechniek.
 
Interesse
Heeft u interesse? Gaat u dan naar de website van Negometrix en meldt u aan via de blauwe knop (u dient zich wel via een vrij onhandig proces te registreren als organisatie). U kunt vragen stellen via het formulier. De voorlopig geformuleerde wensen en eisen vindt u onder het kopje ‘vragenlijst marktconsultatie’ (deze moet u downloaden). Voor vragen kunt u bellen met Tjalling Pater, manager bedrijfsvoering van UMCG-CTM (06-11398717).

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.