Terug

VLHT-vakcursus 'Relining & rebasing' op 16 september

Ook in 2019 hebben we weer enkele vakcursussen voor u in petto! Op 16 september is de beurt aan Ron Scholte met het thema 'Relining of rebasing'. De cursus is bedoeld voor eigenaren van tandtechnische laboratoria en hun medewerkers. Uiteraard genieten leden van de VLHT en hun medewerkers voordelen!

Thema
Relinen, rebasen, repareren of reconstrueren van de gebitsprothese zijn termen die vaak niet voldoende bekend zijn in tandtechnisch en tandheelkundig Nederland. Maar wat is goed? Welke gouden standaard is er nu eigenlijk of doet men maar wat?De aangepaste gebitsprothese kan onverwachts veel meer problemen geven dan u denkt. In deze avond krijgt u laag voor laag een overzicht van de eventuele problemen en oplossingen voor de te veranderen gebitsprothese.
De avond begint met het direct of indirect toepassen van relining en rebasing en het gebruik van harde of zachte materialen. Na de koffiepauze komen klachten en indicaties aan bod en ook wordt besproken wat haalbaar is wat betreft uitvoering van relining & rebasing in de dagelijkse praktijk. Denk hierbij aan het aanpassen en afvormen van protheseranden en de afdruk. Daarna is er aandacht voor specifieke behandelingen als het aanpassen van de maxillomandibulaire relatie, dorsale uitbreiding bovenprothese en de overkappingsprothese op implantaten.

Ron Scholte
Ron Scholte (59) is tandtechnicus. Hij heeft zijn opleiding tandtechniek gedaan aan de IVT, als medewerker van ATL Amsterdam, waar hij later onder meer hoofd van de prothesenafdeling werd.
Sinds 2009 is hij docent tandtechniek aan de Dutch Healthtec Academy in Utrecht. Hij geeft daarnaast ook les aan het Radboud UMC in Nijmegen bij de KPT-opleiding.
Hij heeft daarnaast diverse cursussen en opleidingen gedaan, bij voorbeeld op het gebied van de digitale mondscan en CAD/CAM.

 

Datum, tijd, locatie
De vakcursussen worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De cursus duurt van 19.30 tot meestal 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten. Deze cursus vindt plaats op maandag 16 september 2019 bij de DHTA, Sint Laurensdreef 22 te Utrecht.

Kosten
Deelname aan de cursussen kost voor leden en hun medewerkers 35 euro. Niet-leden en hun medewerkers betalen 85 euro per persoon. Tarieven zijn exclusief BTW. Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier onder dit artikel in te vullen en daarna op 'verzenden' te klikken. Vergeet u niet in het laatste vak de namen van eventuele andere deelnemers in te vullen? Bij overtekening hebben leden van de VLHT voorrang. Wacht u dus niet te lang met aanmelden.

Aanmelden voor activiteit
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.