Bart Wendrich nieuwe directeur DHTA

“Nu het voortbestaan van de DHTA is gewaarborgd, richten we ons op de toekomst”, aldus Bart Wendrich, sinds 1 augustus directeur van de Dutch HealthTec Academy. De school maakt sinds dit schooljaar onderdeel uit van MBO Amersfoort. Terwijl de organisatie een aantal grote veranderingen doormaakt, draait het onderwijs gewoon door.

De samenwerking tussen het bedrijfsleven en de Dutch HealthTec Academy is historisch sterk. Het bedrijfsleven heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van de school vijf jaar geleden, door een aantal kleine en versnipperde opleidingen bij elkaar te brengen. En toen het voortbestaan van de school in groot gevaar was, heeft het bedrijfsleven wederom zijn betrokkenheid laten zien met zijn lobby om deze unieke school voor gezondheidstechniek te laten voortbestaan.

Toen de Dutch HealthTec Academy niet zelfstandig verder bleek te kunnen, heeft het College van Bestuur van MBO Amersfoort de DHTA omarmd. De opleidingen voor tandtechnicus, opticien en audicien liepen altijd al onder verantwoordelijkheid van dit ROC. Sinds 1 augustus 2015 geldt hetzelfde voor de orthopedische (schoen)techniek, de technisch oogheelkundig assistent en de schoenhersteller, deze laatste onder het label Dutch Shoe Academy. Binnen de nieuwe organisatie is ook ruimte voor de vele cursussen die jaarlijks gevolgd worden door honderden vakmensen.

De naam van de school blijft, de locatie blijft hetzelfde en ook de docenten zijn gebleven. Toch gaat er ook het één en ander veranderen, vertelt ervaren onderwijsmanager en econoom Bart Wendrich: “Als ik naar de school kijk, zie ik op allerlei gebied ruimte voor verbetering”. Dat deze ontwikkelslag niet kan zonder het bedrijfsleven staat voor Bart, zelf tot voor kort ondernemer, als een paal boven water. Daarom zullen alle branche-organisaties en de vakmensen uit de voormalige sectorcommissies binnenkort worden benaderd. “Op basis van hun wensen en ideeën kunnen we het onderwijs van de DHTA optimaliseren!”

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.