Consumentenbond onderzoekt informatie over kronen

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de voorlichting door de tandarts bij kroonbehandelingen beter kan. Tweederde van de ondervraagde patiënten is niet geïnformeerd over het te verwachten resultaat. Nog geen kwart heeft voorlichting ontvangen over de verschillende materiaalsoorten. Ook informatie over de onderlinge verschillen op het gebied van prijs en kwaliteit kwam nauwelijks aan de orde. Iets meer dan de helft ontving informatie over de duur van de totale behandeling.

De tandarts heeft de plicht om de patiënt voorafgaand aan de behandeling te informeren over verschillende behandelmogelijkheden, de voor- en nadelen van deze verschillende behandelopties, eventuele risico’s en te verwachten resultaten.

Bij kronen geldt ook nog een informatieplicht over de verschillende materiaalsoorten met de bijbehorende kosten en informatie over andere methoden en technieken die de tandarts zelf niet toepast. Patiënten mogen verder ook verwachten dat ze geïnformeerd worden over hoelang de behandeling per sessie en in totaal duurt.

​Klik hier voor het hele artikel in de Consumentengids.

 

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.