DHTA zoekt ervaren tandtechnici

De vakgroep tandtechniek van de DHTA is op zoek naar gediplomeerde collegae die een dag in de week het bestaande team zouden kunnen ondersteunen door het verzorgen van praktijklessen tandtechniek. Daarnaast zoekt de DHTA tandtechnici die enkele dagdelen per jaar als externe beoordelaar de praktijkwerkstukken (Proeve) Kroon- en brugwerk en prothese mee willen beoordelen.

De nieuwe docenten moeten zowel de richting kroon- en brugwerk als de richting volledige prothese versterken. Het betreft in eerste instantie de periode tot 7 juli 2017. Wanneer het wederzijds bevalt is er een optie om ook naar inzet in schooljaar 2017-2018 te kijken.
 
De inzet van externe beoordelaars is een eis van de onderwijsinspectie, maar ook een manier waarop de DHTA kan aantonen dat ze het bedrijfsleven betrekt bij de beoordeling van de proeve. Daarnaast geeft dit ook input om de examinering te kunnen evalueren.
 
Daarnaast gaat de DHTA in de komende maanden op zoek naar een fulltime docent tandtechniek, of enkele deeltijd docenten tandtechniek. Wanneer de advertentie daarvoor klaar is, zal de VLHT hier ook aandacht aan besteden. Een en ander heeft te maken met de voltijdse BOL-opleiding die de DHTA gaat starten in september 2017. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

Indie u belangstelling heeft voor een van de eerste twee functies, dan kunt u dat doorgeven aan de VLHT. Wij zorgen dan dat uw reactie op de juiste plek bij de DHTA belandt.
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.