Maak kennis met IPS e.max Press Multi

De nieuwe IPS e.max Press Multi is ’s-werelds eerste polychromatische rohling voor de perstechniek en zal volgens de leverancier een revolutie teweegbrengen. Het materiaal laat een levensechte kleurovergang zien van dentine/cervicaal naar incisaal, waardoor monolithische restauraties een hoogwaardig esthetisch uiterlijk hebben.

Deze uiterst sterke rohlingen (400MPa) bestaan uit het klinische beproefde lithiumdisilicaatglaskeramiek (LS2) en vertonen een geleidelijke kleurovergang en translucentie, die gelijkwaardig is aan die van natuurlijke tanden. Het chroma en de opaciteit van het materiaal zijn hoger in het cervicale en dentine gebied en het incisale gedeelte is overeenkomstig translucent.

Sterkte en stabiliteit
IPS e.max-LS2 kronen laten een geweldig resultaat zien in de posterior gebieden voor vele jaren vanwege hun sterkte en stabiliteit. Met het persen van de multi-gekleurde restauraties wordt het volgen van tijdrovende procedés overbodig. Bij het maken van polychromatische restauraties met IPS e.max Press Multi in combinatie met de intelligente en gebruiksvriendelijke persovens EP3010 en EP5010 en de gepatenteerde procestechniek ontstaan kosteneffectieve en efficiënte persresultaten.
IPS e.max Press Multi is beschikbaar in één maat en in de volgende tien kleuren: A1, A2, A3, A3.5, B1, B2, C1, C2, D2 and BL2.

Indicaties
• Facings
• Kronen voor anterior en posterior tanden
• Hybride Abutment kronen (in combinatie met Ti-Base).

Voordelen
• Levensechte esthetiek, efficiënt geperst
• Monolithisch LS2 restauraties met een levensechte kleurovergang
• Gecoördineerd met hoge-precisie Programat persovens en gepatenteerde technologie
• Maximaal kosten-effectief in de perstechniek.


Meer informatie vindt u op de website van Ivoclar Vivident.

Er is ook een online Tutorial van IPS e.max Press Multi.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.