Nieuw (metaal) keramieksysteem & materialen van Ivoclar

Ivoclar Vivadent introduceert een metaalkeramieksysteem op basis van oxyapatiet. Het is ontwikkeld om maximale efficiëntie te bereiken bij het dagelijkse laboratoriumwerk en staat voor gemakkelijke verwerking en een natuurlijk, esthetisch uiterlijk. Daarnaast nieuws over een universeel systeem van stains- en glansmaterialen en de IPS e.max Ceram.

1. IPS Style is metaalkeramiek met een nieuwe kristalstructuur
Ivoclar Vivadent introduceert een metaalkeramieksysteem en bevat oxyapatietkristallen Het is ontwikkeld om maximale efficiëntie te bereiken en staat voor gemakkelijke verwerking en een natuurlijk, esthetisch uiterlijk. IPS Style omvat keramiekmaterialen voor de conventionele laagopbouw op basis van enkele of meerdere lagen en materialen voor de perstechniek. Met het enkellaagsmateriaal IPS Style Ceram One kunnen op een efficiënte manier hoogwaardige restauraties worden vervaardigd. De IPS Style Ceram-materialen zijn geschikt voor de standaard laagopbouwprocedures en voor individuele veneers. Daarnaast worden deze materialen gebruikt om geperste restauraties en cut-backrestauraties van IPS Style Press de juiste contouren te geven.

2. IPS Ivocolor maakt onderdeel uit van IPS Style, een nieuw, universeel systeem van stains- en glansmaterialen van Ivoclar Vivadent
Vanaf nu kunnen tandtechnici uit de voeten met slechts één systeem voor het individueel karakteriseren van vervaardigde restauraties in laboratoria. Het materiaal kan worden gebruikt op vrijwel alle laagopbouw-, pers- en CAD-keramiekmaterialen van Ivoclar Vivadent en op alle zirkoniumoxidematerialen van Wieland. Het systeem bestaat uit Shade-materialen voor de kleurtint van de restauraties in overeenstemming met de A-D-kleurenwaaier en Essence-materialen, die met vloeistoffen worden gemengd om bepaalde kleureffecten te bereiken. Verder zijn er nog Glaze-materialen in poeder- en pastavorm, met of zonder fluorescentie, voor het op glans brengen van de restauratie. De Shades en Essences bevatten ook fluorescerende deeltjes.

3. IPS e.max Ceram is nu geschikt voor translucente onderstructuren
De nieuwe ontwikkelde ‘Power Dentin’ en ‘Power Incisal’ materialen uit de reeks IPS e.max Ceram geven translucente onderstructuren het gewenste helderheidsniveau. De gewenste helderheid kan hierbij worden behaald zonder aanpassing van het gebruikelijke laagopbouwschema. Het materiaal heeft een optimaal afgestemde thermische uitzettingscoëfficiënt en is daarmee geschikt voor de veneerafwerking van onderstructuren van zowel lithiumdisilicaatglaskeramiek, zoals IPS e.max, en zirkoniumoxide, zoals Zenostar van Wieland. Naast de nieuwe dentine- en incisale materialen, heeft Ivoclar Vivadent ook de reeks gingivakleuren aangepast, door toevoeging van de nieuwe laagopbouwmaterialen IPS e.max Ceram Gingiva BG 34 en IPS e.max Ceram Intensive Gingiva IG 5. Deze kleurtinten maken het palet aan materialen binnen de Gingiva Solutions-reeks compleet.
 
IPS Style®, IPS Ivocolor®, zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.
IPS e.max® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.
Zenostar® is een geregistreerd handelsmerk van Wieland Dental + Technik GmbH.

De verantoordelijkheid voor deze tekst berust bij de leverancier.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.