Snelle opkomst 3D printen met biocompatibele materialen

Nextdent-Vertex Dental is een bedrijf dat biocompatibele materialen produceert voor 3D printers. Deze materialen zijn CE-gecertificeerd en voor een breed scala van toepassingen inzetbaar. Lepels, splints, boormallen, kronen/bruggen, modellen, restloos verbrandbaar materiaal en protheses rollen precies op maat voor een patiƫnt uit de 3D-printer. Het klinkt als de toekomst, maar voor veel laboratoria is dit reeds realiteit.

3D printen, de toekomst van de tandtechniek

3D-printen is momenteel wereldwijd de snelst opkomende technologie en maakt ook in de tandtechniek een indrukwekkende opmars door. Dit is niet verwonderlijk; met 3D printen zijn grote voordelen te behalen.


Snel, nauwkeurig, minder materiaalverlies

Het 3D print proces is snel en er kan met grote nauwkeurigheid gewerkt worden. Bovendien is het printen kostenbesparend qua materiaal en arbeid, omdat we sneller en meer kunnen produceren en minder materiaalverlies hebben ten opzichte van de freestechniek


Optimale productiviteit

De digitale workflow maakt dat de tandtechnische laboratoria de productiviteit kunnen optimaliseren. Met gebruiksvriendelijke software ontwerpt men in enkele minuten bijvoorbeeld een splint, welke daarna met een SLA/DLP printer snel en eenvoudig geprint kan worden. Omdat er 24 uur per dag, 7 dagen per week geprint kan worden, kunnen laboratoria een grotere omzet genereren. Door de eenvoudige handling en de digitale workflow kan het aantal fouten bovendien sterk gereduceerd worden.


Open systeem

De meeste 3D printersystemen zijn 'open source', waardoor je verschillende softwarepakketten kunt gebruiken. Zo kun je eenvoudig de workflow creëren die bij het eigen laboratorium past.


Voor meer informatie, kijk op www.nextdent.com.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.