Terug

VLHT-vakcursus 'De Opbeetplaat' op 12 mei

DEZE CURSUS IS VOLGEBOEKT. Na de succesvolle vakcursussen in 2014 en 2015 is het nu tijd voor nieuwe thema's. Op 12 mei is het de beurt aan Ben Derksen, met het thema 'Wat je altijd al had willen weten over Splints, Spalken en Opbeetplaten'. De cursus is bedoeld voor eigenaren van tandtechnische laboratoria en hun medewerkers. Uiteraard genieten leden van de VLHT en hun medewerkers voordelen!

Beknopt CV Ben Derksen
Ben Derksen deed zijn tandartsexamen aan de RU Utrecht in 1978, onmiddellijk gevolgd door de dienstplicht als tandarts. Sinds 1980 heeft hij een algemene praktijk in Arnhem. Van 1989 tot 2001 was hij met als hoofdaandachtsgebied kaakgewrichtsproblemen twee dagen per week verbonden aan het Centrum voor Tandheelkunde in Bijzondere Gevallen te Zwolle. In de loop der jaren werd hij erkend als gedifferentieerd tandarts-gnatholoog (register NVGPT), implantoloog (register NVOI) en restauratief tandarts/prosthodontist (register NVVRT/EPA). Sinds 2002 heeft hij in Arnhem een verwijspraktijk voor implantologie en gebitsrehabilitatie, die sinds 2009 gevestigd is in de monumentale boerderij 'Rijnzigt' aldaar. Hij is co-auteur van het boek ‘Kaakgewrichtsproblemen’, lid van de European Academy of Craniomandibular Disorders en oud-voorzitter en erelid van de NVGPT. Sinds begin jaren ’90 is hij een veelgevraagd spreker over gnathologische en (implantaat)restauratieve onderwerpen.

Over de cursus
Voor problemen met de beet, bij kaakgewrichtsklachten en spierproblemen, en preventief bij bruxisme is het introduceren van een kunsthars opbeetplaat in de occlusie een standaardbehandeling. Deze vorm van behandeling geldt als reversibel, maar is dat ook werkelijk zo? Moet de tandarts de tandtechnicus informeren over de soort aandoening die met de aangevraagde splint gaat worden behandeld? En welke soorten splints, spalken en opbeetplaten zijn er en welke zijn dan meer geschikt om toe te passen bij een bepaalde aandoening? Wat zijn voor de tandtechnicus de aandachtspunten bij de vervaardiging van splints? Op al deze en mogelijk meer vragen vanuit de zaal zal antwoord worden gegeven op basis van de Einsteinse wijsheid: “Things must be kept as simple as possible, but … ".

Datum, tijd, locatie
De vakcursussen worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De cursus duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze cursus vindt plaats op donderdag 12 mei om 19.30 uur bij de KNMT, Geelgors 1, 3435 CA te Nieuwegein (030-6076276). Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur.

Kosten
Deelname aan de cursussen kost voor leden en hun medewerkers 39 euro per persoon. Niet-leden en hun medewerkers betalen 99 euro per persoon. Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
Deze cursus is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden. Bij voldoende belangstelling zullen we deze cursus later nog een keer organiseren. Als u daarvoor belangstelling heeft, dan kunt u ons dat via het contactformulier laten weten. Graag daarbij ook het aantal personen aangeven dat zou willen deelnemen.
Bij overtekening hebben leden van de VLHT voorrang.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.