VLHT-vakcursus 'Erotiek door Tandtechniek' op 5 april

Vanwege het succes van de vakcursussen in de afgelopen jaren hebben we ook in 2018 weer vier cursussen gepland. Op 5 april is het de beurt aan Derk Jan de Haan, met als thema 'Erotiek door Tandtechniek; CadCam, een remmende voorsprong? De cursus is bedoeld voor tandtechnici, KPT-ers en tandprothetici. Uiteraard genieten leden van de VLHT en hun medewerkers voordelen!

Hoeveel substantiële offers verlangt orale schoonheid? Talloze tanden zijn beslepen, gedevitaliseerd, geëxtraheerd of geïmplanteerd en welke rol speelt de tandtechniek hierin? Is het een noodzakelijk kwaad of een onmisbare creatieve aanvulling bij het creëren van een nieuwe lach, zelfvertrouwen en jezelf weer lekker kunnen voelen in je eigen lichaam met minimaal of non invasive technieken?
Bij elke nieuwe techniek denken we: het leven wordt steeds gecompliceerder. Tonnenzwaar was de eerste computer en tegenwoordig gaat alles op een kleine chip. In de 70, 80, en 90-er jaren zijn er veel elementen getraumatiseerd door ze te beslijpen ten behoeve van porselein/metaal en volgouden kroon en brugwerk.
Vele daarvan liggen nu op het kerkhof. Tegenwoordig vinden wij het ware geluk op een kleine chip, een chip van porselein.
 
Welkom in de wondere wereld van facings
Bijna iedereen heeft tegenwoordig een scanner en we hobbelen met zijn allen achter al die grote firma’s aan. We zijn alleen maar aan het experimenteren met nieuwe systemen die continu verbeterd of vervangen worden en dat terwijl alle systemen uit de vorige eeuw nog steeds functioneren. In deze presentatie probeert VLHT-lid Derk Jan de Haan een handreiking te geven door oude en bewezen systemen in een nieuw jasje te stoppen. Renaissance zoals dat heet. Met casussen en fotografie van begin tot eind geeft hij peptalk, bij voorbeeld voor mensen die op dood spoor zitten, maar ook voor degenen die al een andere weg bewandelen en een duw in de goede richting nodig hebben. 
Tot nu toe is Derk Jan de Haan waarschijnlijk de enige tandtechnicus in Nederland zonder scanner. "Tegenwoordig kan iedereen alleen nog maar modelleren met een muis, maar als de muis het niet meer weet, dan draait de helpdesk overuren." aldus Derk Jan.
 
CV Derk Jan de Haan
Derk Jan heeft IVT gedaan in de periode 1978 tot 1983. In de eerste vier jaar van zijn tandtechnische carrière heeft hij meer dan 25.000 beetplaten geknipt en twee jaar later meer dan 4.000 gouden kronen en inlays uitgewerkt.
In 1987 is hij als zelfstandige begonnen in Hilversum en in tien jaar tijd is zijn bedrijf uitgegroeid tot een lab met tien man personeel. in 1990 heeft hij Klaus Muetterthies ontdekt en al gauw is hij toegetreden tot de ArtOral beweging. Dit was en is nog steeds een grote bron van inspiratie voor Derk Jan en mede daardoor heeft hij in 1997 het lab overgedragen aan zijn compagnon en is hij sindsdien dus geen directeur meer.
Vanaf dat moment is hij begonnen met documenteren en heeft hij talloze voordrachten in binnen en buitenland gehouden, met veel plezier, omdat hij altijd zijn eigen verhaal kon vertellen en nooit geremd werd door derden.

Datum, tijd, locatie
De vakcursussen worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De cursus duurt van 19.30 tot meestal 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.
Deze cursus vindt plaats op donderdag 5 april 2018. ​De locatie wordt nog bekendgemaakt.

Kosten
Deelname aan de cursussen kost voor leden en hun medewerkers 35 euro. Niet-leden en hun medewerkers betalen 85 euro per persoon. Tarieven zijn exclusief BTW. Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier onder dit artikel in te vullen en daarna op 'verzenden' te klikken. Vergeet u niet in het laatste vak de namen van eventuele andere deelnemers in te vullen?

Bij overtekening hebben leden van de VLHT voorrang. Wacht u dus niet te lang met aanmelden.


Velden met een * zijn verplicht.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.