VLHT-vakcursus 'Gebitsbeschermers' op 12 november

Na de succesvolle vakcursussen met Eric van der Winden, Nittert Postema en Gerrit van Dijk is het nu tijd voor nieuwe thema's. Op 12 november is het de beurt aan Richard Wagenaar, die het thema 'Gebitsbeschermers' zal behandelen. De cursus is bedoeld voor eigenaren van tandtechnische laboratoria en hun medewerkers. Uiteraard genieten leden van de VLHT en hun medewerkers voordelen!

Gebitsbeschermers: veel kansen door nieuwe regelgeving

Richard Wagenaar heeft bij een aantal bekende dental depots gewerkt. Hij begon ooit bij GJ&D Tholen, werkte daarna 16 jaar bij Neodent en 13 jaar bij Dental Union en sinds begin dit jaar bij Dental Noord in Leeuwarden. Hij bouwde in de loop der jaren een goede reputatie op als productspecialist, cursusleider en spreker over diverse onderwerpen.

In 1995 maakte hij kennis met producten van de Duitse firma Erkodent waarmee hij een intensieve relatie onderhoudt. Erkodent staat bekend om zijn thermoplastische materialen en producten als de Silensor SL en de Playsafe mondbeschermer.

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft besloten dat het dragen van een mondbeschermer per ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 verplicht wordt gesteld. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. Het besluit is in lijn met het advies van de Taskforce ‘Preventie Tandletsel’, die vanuit haar specifieke medische expertise onderzoek heeft gedaan naar de consequenties van het wel, dan wel niet dragen van mondbeschermers. Het dragen van een individuele door de tandarts/-technicus vervaardigde mondbeschermer heeft de voorkeur van de Taskforce.

Dit is een introductiecursus. Het zelf oefenen voor het maken van gebitsbeschermers maakt geen deel uit van deze cursus.


Datum, tijd, locatie
De vakcursussen worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De cursus duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze cursus vindt plaats op donderdag 12 november om 19.30 uur bij de KNMT, Geelgors 1, 3435 CA te Nieuwegein (030-6076276). Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur.

Kosten
Deelname aan de cursussen kost voor leden en hun medewerkers 39 euro. Deelname aan alle cursussen in een seizoen door dezelfde persoon kost 159 euro (leden). Eventueel kan achteraf een creditering plaatsvinden voor iemand die bij nader inzien aan alle cursussen in een seizoen wil deelnemen.
Niet-leden en hun medewerkers betalen altijd 99 euro per cursus per persoon.
Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier onder dit artikel in te vullen en daarna op 'verzenden' te klikken. Vult u in het laatste vak de namen van eventuele andere deelnemers in?

Bij overtekening hebben leden van de VLHT voorrang. Wacht u dus niet te lang met aanmelden.


Velden met een * zijn verplicht.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.