VLHT-vakcursus 'Individualisatie van prothesen' op 18 mei

Vanwege het succes van de vakcursussen in de afgelopen jaren hebben we ook in 2017 weer vier cursussen gepland. Op 18 mei is het de beurt aan Hilde Kongs ​en Gert Waerzeggers, met het thema 'Individualisatie van prothesen'. De cursus is bedoeld voor tandtechnici, KPT-ers en tandprothetici. Uiteraard genieten leden van de VLHT en hun medewerkers voordelen!

Thema
Via het individualiseren van een gebitsprothese willen we de illusie scheppen van een eigen dentitie. Daartoe worden de volgende aspecten besproken:
- bewerking en plaatsing van de kunstelementen, en mogelijke effecten op o.a. fonetiek en esthetiek
- vormgeving van het protheselichaam, waarbij we stilstaan bij het lippenschild, de cervicale contouren, het palatum en..... de impact daarvan op functie en uiterlijk
- inkleuren van de gingiva volgens de specifieke kenmerken van het individu, met multi-color-polymerisatietechnieken - Candulor Aesthetic Color Set.

Als deze speerpunten hand in hand gaan creëren we een uniek, harmonieus ‘KunstZahnWerk’, waarin de patiënt zichzelf kan terugvinden.

CV's Hilde Kongs ​en Gert Waerzeggers
Gert Waerzeggers studeerde in 1984 af als gekwalificeerd tandtechnicus in Brussel. Tijdens zijn legerdienst was hij assistent op de afdeling stomatologie in het Militair Hospitaal in Keulen. Als werknemer bekwaamde hij zich 13 jaar in de diverse tandtechnische technieken.
Hilde Kongs heeft een pedagogische voorgeschiedenis, met specialisatie leer- en spraakproblemen bij kinderen, maar vond in 1991 haar weg in de dentale wereld.

In 1998 richtten ze samen een eigen dentaal atelier op in Leuven. Hun focus: totale reconstructie bij edentate patiënten, gebaseerd op het stamper-vijzel-occlusieconcept naar prof. dr. A. Gerber.
Ze werden vier keer laureaat van de internationale wedstrijd KunstZahnWerk, ingericht door de Zwitserse firma Candulor.
Sinds 2006 worden ze als duo gevraagd om cursussen en voordrachten te geven over gespecialiseerde, hoogwaardige totale prothetiek.
Intussen behaalde Hilde de diploma’s tandartsassistentie en bedrijfsmanagement, en werd Gert klinisch prothesetechnicus (UMC Radboud, Nijmegen) en tandprotheticus (HU, Utrecht).
 
Datum, tijd, locatie
De vakcursussen worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De cursus duurt van 19.30 tot meestal 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.
Deze cursus vindt plaats op donderdag 18 mei bij de Bovag, Kosterijland 15, 3981 AJ te Bunnik (030-6595211).

Kosten
Deelname aan de cursussen kost voor leden en hun medewerkers 35 euro. Niet-leden en hun medewerkers betalen altijd 85 euro per cursus per persoon. Tarieven zijn exclusief BTW.
Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier onder dit artikel in te vullen en daarna op 'verzenden' te klikken. Vergeet u niet in het laatste vak de namen van eventuele andere deelnemers in te vullen?
Bij overtekening hebben leden van de VLHT voorrang. Wacht u dus niet te lang met aanmelden.
 

Velden met een * zijn verplicht.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.