VLHT-vakcursus VP op 12 maart en 2 april

Na de succesvolle vakcursus met Eric van der Winden op 27 november is het nu tijd voor de tweede editie. Op 12 maart is het de beurt aan Nittert Postema, die het thema 'De volledige gebitsprothese' zal behandelen. De cursus is bedoeld voor eigenaren van tandtechnische laboratoria en hun medewerkers. Uiteraard genieten leden van de VLHT en hun medewerkers voordelen!

Thema
Nittert Postema behandelt in zijn presentatie de volledige gebitsprothese en de tien meest voorkomende fouten. Wat verwachten patiënten van ons en wat verwachten wij van 'onze' patiënten? Hoe moeten we omgaan met betand tegenover onbetand en hoe voorkomen we een 'Kelly'. Uiteraard speelt de implantologie een grote rol in relatie tot de volledige gebitsprothese. Wat betekent 'botbehoud' voor het behandelplan?

CV Nittert Postema
Nittert Postema startte in 1969 zijn tandartsenpraktijk in Amsterdam. In deze praktijk was hij werkzaam tot 1986. Mede onder zijn leiding is die praktijk later uitgegroeid tot een tandartsen-groepspraktijk.
Naast de parttime praktijk was hij werkzaam aan de R.U. te Utrecht bij de afdeling Volledige Prothese, voor het studiejaar 1969-1970. Na de zomer 1970 werd de aanstelling in Utrecht verruild voor een parttime aanstelling aan de Vrije Universiteit, aan de afdeling Volledige Prothese tot en met 1974.
Vanaf 1976 was hij parttime werkzaam in de bijzondere tandheelkunde, georganiseerd door de ATZ klinieken te Amsterdam.
Vanaf 1986 tot 1997 was hij fulltime werkzaam als Hoofd Bijzondere Tandheelkunde aan de KUN (nu RadboudUMC) te Nijmegen binnen de vakgroep VP-MFP.
Vanaf 1997 tot eind 2000 was hij hoofd van het zelfstandige CBT, vanaf 2000 tot september 2008 senior medewerker van het CBT.
Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar patiëntenbehandeling betreffende de volledige prothese, de implantologie, de gemutileerde dentitie (opbouw en afbouw) en de totale rehabilitatie. Adhesieve technieken en implantologie hebben zijn tandheelkundig handelen totaal veranderd (en nog leuker gemaakt). De uitgebreide diagnostiek en behandelplanning nemen een voorname plaats in.
Nittert geeft al 42 jaar klinische cursussen over de volledige prothese, overkappings prothesen op natuurlijke elementen en later op implantaten. Sinds zes jaar geeft hij ook cursussen over klinische behandeling van ernstige slijtage met adhesieve technieken. Ook geeft hij regelmatig cursussen over diagnostiek en behandelplanning van de gemutileerde dentitie.

Datum, tijd, locatie
De bijeenkomsten worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De cursus duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze cursus vindt plaats op donderdag 12 maart en 2 april om 19.30 uur bij de KNMT, Geelgors 1 te Nieuwegein. Beide dagen zijn vol. U kunt het formulier gewoon invullen. Bij voldoende belangstelling wordt er een derde avond gepland.

Kosten
Deelname aan de cursussen kost voor leden en hun medewerkers 39 euro. Deelname aan alle cursussen in een seizoen door dezelfde persoon kost 159 euro (leden). Eventueel kan achteraf een creditering plaatsvinden voor iemand die bij nader inzien aan alle cursussen in een jaar wil deelnemen.
Niet-leden en hun medewerkers betalen altijd 99 euro per cursus per persoon.
Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier onder dit artikel in te vullen en daarna op 'verzenden' te klikken. Vult u in het laatste vak de namen van eventuele andere deelnemers in?
Beide dagen zijn vol. U kunt het formulier gewoon invullen. Bij voldoende belangstelling wordt er een derde avond gepland.

PS. Andere thema’s, die in de nabije toekomst aan bod komen zijn onder meer: 'De Overkappingsprothese' met Gerrit van Dijk (23 april 2015) en ‘Mondfotografie’ met Daan van Oort (18 juni 2015).


Velden met een * zijn verplicht.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.