VLHT-workshop 'Wat is uw bedrijf waard?'

Als u uw ondernemingsactiviteiten wilt gaan overdragen, komt altijd de vraag naar voren: 'wat is mijn bedrijf waard?'. Het bepalen van de waarde, het is geen exacte wetenschap en de uitkomst is altijd subjectief. Op donderdag 14 september geven de specialisten van Overname-Experts u praktische tips met het doel te komen tot een goed onderbouwde waardebepaling van uw bedrijf. En als u vooraf uw jaarcijfers instuurt, dan krijgt u een waarde-advies op maat!

Tijdens de workshop nemen Maarten Zemann (foto) en enkele collega's van de Overname-Experts u stap voor stap mee in het proces van het bepalen van de waarde van uw onderneming.

Een eerste vraag is: 'wat wordt er gewaardeerd'? Wilt u het bedrijf in zijn geheel verkopen, of losse onderdelen als het klantenbestand, inventaris, bedrijfsmiddelen of onroerend goed? En wat zijn de mogelijkheden bij een eenmanszaak, een VOF, maatschap of Besloten Vennootschap?

Vervolgens komt de vraag aan de orde welke factoren er zijn die de waarde van uw bedrijf kunnen beïnvloeden. Maarten en zijn collega's gaan in op minimaal zes belangrijke ‘waardestuwers’.

Wat is het verschil tussen waarde en prijs? De waarde is de uitkomst van een toe te passen waarderingsmethode, de prijs is de uitkomst van onderhandelingen. Vijf belangrijke factoren worden met u besproken.

Hoe bereken ik nu de waarde? Er zijn verschillende waarderingsmethoden. Met duidelijke voorbeelden krijgt u inzicht in een waardering.

Is een overname financieel haalbaar? Niet elke kandidaat is in staat het ‘gedroomde’ bedrag op tafel te leggen. De Overname-Experts leggen u uit hoe u hier mee om kunt gaan.

En tot slot, hoe verder? U krijgt de mogelijkheid om vooraf aan deze workshop uw jaarcijfers in te sturen. Overname-Experts maakt voor u een kosteloze waarde-indicatie. Na afloop van de workshop kunnen zij uw specifieke situatie met u doornemen.

Datum, tijd, locatie
Workshops worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De workshop duurt van 19.30 tot meestal 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Kosten
Deelname aan de workshops kost voor leden en hun medewerkers of partners 35 euro. Niet-leden en hun medewerkers betalen 85 euro per cursus per persoon. Tarieven zijn exclusief BTW.
Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier onder dit artikel in te vullen en daarna op 'verzenden' te klikken.
Vergeet u niet in het laatste vak de namen van eventuele andere deelnemers in te vullen?
Bij overtekening hebben leden van de VLHT voorrang. Wacht u dus niet te lang met aanmelden.


Velden met een * zijn verplicht.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.