Terug

Voorstel voor nieuwe cao voor de tandtechniek: reageer!

Zoals u weet liep onze huidige cao formeel tot 1 juli 2014. Sindsdien is er veel gepraat en onderhandeld over een nieuwe cao, maar door een blokkade van een van de onderhandelingspartijen hebben we erg veel vertraging opgelopen. Daarom zijn we verheugd dat we u nu kunnen mededelen dat er een voorstel ligt voor een nieuwe cao, die op 1 januari 2019 kan ingaan..

Vanwege de moeilijke situatie in de sector was het jarenlang lastig om ruimte te vinden voor een verhoging van de salarissen, maar door de overgang naar het Pensioenfonds voor Zorg & Welzijn, per 1 januari 2019, ontstaat deze ruimte wel. De pensioenpremie zal door die overgang namelijk belangrijk lager uitvallen dan onder het huidige pensioenfonds. Het werkgeversdeel in de verlaging zal 2,5% bedragen. Hierdoor ontstaat ruimte voor een salarisverhoging tot 2,5%, zonder stijging van de werknemerslasten.

De leden hebben hierover per post een voorstel ontvangen. Graag zouden we van alle leden vernemen of we de onderhandelingen in kunnen gaan met als doel om tot die salarisverhoging van (maximaal) 2,5% te komen. U kunt ons dat per e-mail laten weten.

Doordat op dit moment nog niet alle partijen in de sector aan de onderhandelingen deelnemen, zal de cao voorlopig niet algemeen verbindend verklaard worden, dus deelname is in principe vrijwillig totdat er een definitief akkoord van alle partijen in de tandtechniek is.

Indien u geen personeel heeft en ook niet voornemens bent om op afzienbare termijn personeel aan te nemen, hoeft u niet te reageren.
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.