Werk/taalstages gezocht voor Syrische vakmensen

Drie tandartsen, met ieder hun eigen praktijk in Syriƫ, hadden geen andere keus dan te vluchten. In Nederland willen ze zo snel mogelijk aan de slag. Liefs in beroepen die raakvlakken hebben met hun werkervaring. De eerste stap is de Nederlandse taal goed leren want dat geeft aansluiting met onze maatschappij: mensen, (bij)scholing en werk.

Op zoek naar onbetaalde werk/taalstages
Om de Nederlandse taal zo snel mogelijk te leren volgen de heren bij Radboud In’to Languages taaltrainingen. Hun inburgeringsexamen hebben ze inmiddels gehaald en ze gaan door voor Nederlands ‘als tweede taal’. De taalvaardigheid zou flink kunnen verbeteren door een werk/taal stage. Wilt u hier in meedenken?

Wat vragen ze en wat kunnen ze bieden?
Een relevante werkomgeving waar Nederlands gesproken wordt en waar ze zinvol aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld 12 tot 16 uur per week, gedurende een periode van 3 tot 6 maanden. Liefs in Nijmegen of goed bereisbaar in de buurt van Nijmegen.
In Syrië hebben ze gewerkt als tandarts en mond- en kaakchirurg. De werkzaamheden binnen de werk/taalstage kunnen divers zijn, zoals:
. In een tandtechnisch laboratorium: modelleren, slijpen, frezen van porselein, kunststof, gips, hars of metaal, vervaardigen van kronen, bruggen of implantaten;

. Assisterende werkzaamheden voor tandartsen, kaakchirurgen en orthodontisten;

. Ander fijnmechanisch of technisch werk waar hun vaardigheden van pas komen.

Het is daarbij belangrijk het doel voor ogen te houden: het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheid!

Interesse?
Ze willen graag op korte termijn starten met hun werk/taalstages. Heeft u interesse in het bieden van een werk/taalstage of wilt u gewoon wat meer weten? Neem dan contact op met Astrid Peerenboom (astrid@depeerenboom.nl of 06-20337223).

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.