Terug

Behandeling van gebitsslijtage (geannuleerd)

De VLHT organiseert regelmatig cursusavonden voor leden en belangstellenden. Deze avond bestaat uit een aantal lezingen over de behandeling van gebitsslijtage, een symbiose van digitaal en analoog, waarbij de samenwerking tussen tandarts en tandtechnicus centraal staat. Moderator van deze avond is Hans van Pelt. Deze cursus is uitermate geschikt om samen met één of twee van uw klanten te bezoeken!

 

Programma

19.00-19.30 uur: Romy de la Motte - Herstel van lokale slijtage met toepassing van slijtvaste 'flowables' en mallen
Flowables werden lange tijd beschouwd als ongeschikt om duurzaam de anatomie te herstellen. De slijtvastheid is de afgelopen jaren zodanig toegenomen dat toepassing als 'syringable restorative' mogelijk is geworden. Voor herstel van lokale slijtage in het front zijn technieken ontwikkeld waarbij met mallen en 'flowables' de anatomie zeer nauwkeurig kan worden overgebracht. Een overzicht van materialen en eigenschappen afgerond met een casus.

19.30-20.00 uur: Marlous Cardinaal - Deprogrammeren voordat je gaat registreren
Bij gegeneraliseerde slijtage is er bijna altijd sprake van musculaire adaptatie (program). Om gegeneraliseerde gebitsslijtage te kunnen herstellen in de juiste beethoogte moeten de kauwspieren gedeprogrammeerd worden, zodat ze ontspannen zijn en een correcte registratie mogelijk is van de CR. Pas dan kan een betrouwbare occlusie-analyse gedaan worden, een wax-up en vervolgens occlusale restauraties gemaakt worden. In deze voordracht wordt uitgelegd hoe, waarom en waarmee dit gedaan kan worden.

20.15 -21.00 uur: Montyn Stoffels - Van registeren en analyseren tot een behandelplan
In deze voordracht zal stapsgewijs in worden gegaan op de analyse van de problematiek, het zorgplan worden uitgelegd en de stapsgewijze aanpak.

21.00-21.45 uur: Phillip van Rijn - Postcanien met gefreesde HC Blocks
Digitaal zijn er steeds meer “tools” waarmee de gebitssituatie kan worden vastgelegd, de behandeling virtueel kan worden geanalyseerd en indirecte restauraties kunnen worden vervaardigd. In deze voordracht komen al deze aspecten aan de orde.

21.45 uur: Discussie - Onder leiding van Hans van Pelt

 

Kosten

De kosten bedragen 89,00 euro voor leden en hun eventuele gasten en 129,00 euro voor anderen. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Betaling op factuur.

 

Praktische informatie

Deze cursus is geannuleerd. Degenen die zich reeds hebben aangemeld, krijgen bericht.

 

Overige informatie
Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn, behoudt de VLHT zich het recht voor de cursus te annuleren, tot een week voor de geplande datum.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.