Aantal tandartsen met eigen lab groeit

De gemiddelde tandartsenpraktijk wordt steeds groter. Er zijn al praktijken met honderden werknemers. Die grote praktijken hebben steeds vaker een eigen lab, waar een 'eigen' of gedetacheerd tandtechnicus zijn werkzaamheden doet. Deze en andere ontwikkelingen worden beschreven in een artikel in het NT van 3 oktober.

In het artikel worden de voor- en nadelen van dergelijke constructies op een rij gezet. Als voordelen worden onder meer genoemd de korte lijnen, efficiency en snelheid. Als nadelen worden onder meer genoemd de hoge investeringen, de hoge vaste kosten en het beperkte specialisme van een tandtechnicus.

De VLHT verwacht dat het verschijnsel zal toenemen en dat de nadelen in grotere praktijken te overzien zijn. De VLHT zal in haar beleid dan ook zeker rekening houden met deze ontwikkelingen.

U kunt het volledige artikel downloaden op ons intranet.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.