Terug

De tandtechniek wil TOGS!

De coronacrisis kent vele drama's. Het grootste drama is natuurlijk de medisch-menselijke kant. Maar ook een groot deel van het bedrijfsleven is zwaar getroffen. Zo langzamerhand krijgen we meer zicht op de beloofde ondersteuningsmaatregelen van de regering. Één van die maatregelen is de 'Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren' (TOGS) ten bedrage van 4000 euro. Maar hoe zit het met TOGS in onze sector?

Je kunt in aanmerking komen voor deze tegemoetkoming als de SBI-code van je bedrijfstak (voor de tandtechniek 32501) op de lijst van vastgestelde SBI-codes staat. Deze lijst wordt samengesteld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Onze SBI-code stond niet op de eerste lijst, maar er was de mogelijkheid om een verzoek in te dienen voor toevoeging van onze branche aan de lijst. Natuurlijk heeft de VLHT zo'n verzoek ingediend. Wij denken namelijk dat er in onze branche honderden bedrijven gebruik willen maken van deze regeling. Afgelopen dinsdag werd de uitgebreide lijst gepubliceerd. De tandtechniek staat nog steeds niet op de lijst, ondanks dat ook onze omzet is teruggevallen naar bijna NUL. Het vreemde is dat de tandartsen wel op de lijst staan. Wij zorgen samen met de tandarts voor de behandeling van de patiënt. De één komt wel in aanmerking, de ander niet. Dat vinden wij oneerlijk en we zullen er alles aan doen om de tandtechniek alsnog op de lijst te krijgen. 

Wij houden als VLHT natuurlijk de vinger aan de pols, maar steun van onze leden kan onze oproepen natuurlijk kracht bijzetten. Daarom vragen we u om namens uw bedrijf en mede namens de VLHT bezwaar aan te tekenen tegen het feit dat onze branche nog niet in de lijst van rechthebbenden is opgenomen. 

Omdat u niet onder de juiste SBI-code valt, kunt u geen aanvraag indienen, maar u kunt wel het contactformulier van de RVO invullen en aangeven dat u vindt dat uw bedrijf in aanmerking moet komen voor de TOGS omdat de tandtechniek beslist een getroffen sector is omdat de omzet is gedaald naar vrijwel nul én dat u de eerdere oproep van de VLHT ondersteunt. We hopen op uw medewerking!

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.