DHTA gaat door als onderdeel van MBO Amersfoort

De Dutch HealthTec Academy gaat door als onderdeel van MBO Amersfoort op haar vertrouwde locatie in Utrecht. Met deze beslissing is een einde gekomen aan een periode van onzekerheid over het voortbestaan over de school voor gezondheidstechniek.

Met ingang van het studiejaar 2015-2016 zal de verantwoordelijkheid voor het onderwijs van de Dutch HealthTec Academy komen te liggen bij MBO Amersfoort. MBO Amersfoort zal de opleidingen voortzetten op de huidige locatie, onder dezelfde naam en met de vertrouwde docenten en ondersteuning. Ook zal MBO Amersfoort zorgdragen voor directe betrokkenheid en afstemming met de betrokken branches, zoals het dat nu ook al doet voor de eigen opleidingen.

De afgelopen jaren waren drie verschillende ROC’s verantwoordelijk voor het onderwijs van de DHTA en DSA, namelijk het Koning Willem I College, Zadkine en MBO Amersfoort. Kenniscentrum SVGB voert het onderwijs uit, maar kan dit door een wetswijziging niet blijven doen. MBO Amersfoort neemt de verantwoordelijkheid van álle opleidingen op zich, ook de opleidingen van de twee andere ROC’s.

Bron: DHTA

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.