Terug

Een half jaar corona

De vakantieperiode is voorbij. Langzaam wordt duidelijk dat het corona-virus een hardnekkige impact zal houden op ons leven. Het virus heeft veel slachtoffers gemaakt. Er zijn mensen overleden en velen hebben blijvende schade opgelopen aan hun gezondheid. Ook in maatschappelijk opzicht is er veel veranderd. Wat een half jaar geleden nog heel gewoon leek is nu abnormaal. Ook is de economische schade enorm, dat merken wij in onze laboratoria natuurlijk ook.

De regering heeft ons een helpende hand toegestoken om de eerste klap op te vangen. Als we eerlijk zijn, was de NOW regeling boven verwachting snel geregeld. Jammer genoeg duurde het nog een hele tijd voordat we de overheid konden overtuigen dat de tandtechniek ook recht had op de TOGS regeling. Beide regelingen kregen een vervolg in de NOW 2.0 en de TVL regeling. De VLHT heeft hier veel ondernemers bij kunnen ondersteunen. Het volgende ondersteuningspakket is in aantocht. Ook hier zullen we als VLHT aandacht aan besteden.

Er breekt nu voor onze branche hopelijk een fase van herstel aan. De omzet moet weer richting het oude niveau groeien. Maar komende periode zal, zeker wat de liquiditeit betreft, lastig worden. De periode na de zomer is wat dat betreft traditioneel al zwaarder en daar komt nu de corona-crisis overheen, waarbij eventueel uitgestelde betalingen ook weer betaald moeten worden.

De VLHT zal haar leden, daar waar mogelijk, ondersteunen. De VLHT is namelijk een club van bereidwillige laboratoriumhouders die graag een collega willen helpen. We zitten namelijk met z’n allen met hetzelfde probleem. Dus ook hier geldt: "Alleen samen krijgen we het virus eronder"

En als je nog geen lid bent en denkt: "Misschien is de VLHT ook wel wat voor ons", wordt dan nu lid!

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.