Factuur Regeling Reprorecht Bedrijfsleven

Deze zomer ontvangen veel Nederlandse bedrijven weer een factuur van De Stichting Reprorecht. Die factuur volgt uit de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven. VNO-NCW en MKB-Nederland overleggen altijd intensief met de Stichting Reprorecht over de inhoud en uitvoering van de reprorechtregeling. Zij hebben ervoor gezorgd dat de regeling ook nu weer zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en dagelijkse praktijk van het Nederlandse bedrijfsleven.

Nu ook digitaal gebruik

De factuur betreft een vergoeding voor het kopiëren uit tijdschriften, kranten en boeken. De regeling is gemoderniseerd: ook het digitale kopiëren is nu geregeld, terwijl de hoogte van de factuur bijna gelijk blijft.
Bedrijven mogen korte gedeelten en artikelen nu niet alleen fotokopiëren, maar ook scannen, e-mailen, printen of op een pc of intranet zetten.
Stichting Reprorecht heeft een nieuwe, gebruiksvriendelijke website. Bedrijven die inloggen (de inloggegevens staan op de factuur) vinden informatie op maat en kunnen wijzigingen doorgeven.
Bedrijven kunnen kiezen voor de regeling die past bij hun verbruik.

 

Basisregeling

De meeste bedrijven maken ongeveer evenveel kopieën (digitaal of op papier) als andere bedrijven met een vergelijkbare omvang, die in diezelfde sector actief zijn. Stichting Reprorecht biedt daarom standaard een basisregeling aan. Dit is voor bedrijven de gemakkelijkste optie.

 

Registratieregeling (zelf een kopieeradministratie voeren)

Denkt u dat u veel minder kopieert dan andere bedrijven? Kies dan voor de registratieregeling. Daarvoor moet u een tijd bijhouden hoeveel kopieën uw bedrijf maakt, en uit welke tijdschriften, kranten en boeken.

Maakt u nooit digitale kopieën of fotokopieën? Of wilt u uw gegevens wijzigen? Dan kunt u dat ook aangeven.

 

Wat hebt u aan de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven?

Met de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven mag uw bedrijf kopieën maken uit kranten, tijdschriften of boeken. Zo kunt u op een makkelijke manier informatie delen met collega’s.

 

Waar gaat het geld naartoe?

Stichting Reprorecht betaalt de vergoedingen door aan de makers van de boeken, tijdschriften en kranten waaruit gekopieerd wordt. Dit zijn bijvoorbeeld de schrijvers, fotografen en uitgevers.

Dit filmpje legt uit waar de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven voor dient.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.