Terug

Hans de Vries nieuwe voorzitter tandartsenvereniging KNMT


Hans de Vries is met ingang van 1 juli de nieuwe voorzitter van de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten. De Vries (60) blijft naast het voorzitterschap ook werkzaam als tandarts bij mondzorgpraktijk Dental Clinics Heerlen.

Gedurende zijn loopbaan heeft De Vries brede ervaring opgedaan in de mondzorg. Behalve in verschillende reguliere tandartspraktijken was hij onder andere actief bij een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, waar cliënten met bijzondere tandheelkundige problemen behandeld worden, en bij de tandheelkundige dienst van het ministerie van Defensie.

Recent was hij nog betrokken bij een proef met een mondzorgcoach op het consultatiebureau van de GGD in Heerlen. Die geeft jonge ouders en verzorgers tips hoe ze het gebit van hun kinderen goed kunnen verzorgen. Ook adviseert de coach over gezond eetgedrag.

De Vries is tot tandarts opgeleid aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Later volgde hij aanvullende opleidingen tot implantoloog en werd hij door de NVTS erkend als tandheelkundig slaapgeneeskundige.

Thema’s waar de nieuwe KNMT-voorzitter zich voor gaat inzetten zijn onder andere bereikbare mondzorg voor iedereen in Nederland – met speciale aandacht voor kinderen en ouderen, voldoende en goed opgeleide tandartsen en assistenten en het beperken van de regeldruk en onzinnige wetgeving.

Bij de KNMT zijn meer dan 10.000 tandartsen, orthodontisten en mka-chirurgen aangesloten. De vereniging behartigt de belangen van de beroepsgroep en maakt zich hard voor goede mondzorg voor alle mensen in Nederland. Hans de Vries is als voorzitter de opvolger van Wolter Brands, die na zes jaar de maximale zittingstermijn heeft bereikt.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.