Ivoclar Vivadent lanceert nieuwe tandenlijn

SR Vivodent is een onderscheidend gebitselement voor veeleisende toepassingen. Ze zijn gemaakt van gecrosslinkt DCL-materiaal, waardoor multifunctioneel gebruik wordt gegarandeerd. Er kan tevens een langere levenscyclus worden verwacht, aangezien het materiaal een iets hogere compressiesterkte heeft dan PMMA. Voor wat de kleuren betreft, blijft het PE-kleurensysteem gehandhaafd. De kleuren zijn helder, glanzend en hebben de typische, maar vernieuwde PE-laagopbouw.

Matchende posterior tandenmodellen
De nieuwe posterior gebitselementen SR Orthotyp S PE zijn een ideale aanvulling op de nieuwe anterior tanden. Ze zijn ontworpen op basis van gedetailleerde analyse van het stomatognatische systeem. Met een nieuw, modern en fris uiterlijk, voldoen de posterior elementen aan de hoogwaardige esthetiek en functionele karaktereigenschappen van dentale protheses.

Uitzonderlijk ontwerp
Elk afzonderlijk element, 15 boven- en 5 onderkaak elementen zijn speciaal ontworpen, zodat de karaktereigenschappen van iedere tand zorgen voor een individuele uitstraling. De tandhals is discreet en harmonieus afgestemd op het dentine. Zowel het anterior- als het posteriorelement bestaat uit vier lagen. Dankzij een nieuw productieproces wordt een rond incisaal effect verkregen. De harmonieuze kroonlengte zorgt voor een esthetische overgang van de hoektanden naar de premolaren. De SR Orthotyp S PE posterior wordt geleverd in 4 bovenkaak en 4 onderkaak modellen.

Nieuw: kleurenstaal met extra functies
De multifunctionele tandenkleurenstaal is afgestemd op de behoeften van de clinicus. Met behulp van de geïntegreerde gezichtsmeter en papillameter kan de gebruiker de kleur en grootte van het element en tevens de sluitlijn van de lippen in rust bepalen, zonder gebruik te maken van extra instrumenten. Het exclusieve PE kleurensysteem bestaat uit 20 kleurnuances. De kleurintensiteit, glans en translucentie van deze geavanceerde PE kleuren geven deze tanden zeer natuurlijke kleur, met als resultaat dat dentale protheses harmonieus integreren in het bestaande gebit.

Voordelen

* esthetisch en van het hoogste niveau met een breed spectrum aan indicaties

* het kleurensysteem biedt voornamelijk heldere en intensieve kleuren voor prothetische oplossingen op maat

* langere levenscyclus in vergelijking met het conventionele PMMA-materiaal voor gebitselementen


Indicaties

* volledige protheses, maar ook

* uitneembare implantaat gedragen volledige protheses

* partiële protheses

* combinatieprotheses


SR Vivodent®  en SR Orthotyp® zijn geregistreerde handelsmerken van Ivoclar Vivadent AG.

Over Ivoclar Vivadent
Ivoclar Vivadent, met hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is een toonaangevende internationale fabrikant en leverancier van innovatieve materiaal systemen voor hoogwaardige tandheelkundige producten. Het bedrijfssucces is gebaseerd op een uitgebreide portfolio van (dentale) producten en systemen, R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 24 landen en meer dan 3.000 werknemers wereldwijd. Meer informatie over Ivoclar Vivadent vindt u op de website: www.ivoclarvivadent.com.

De verantoordelijkheid voor deze tekst berust bij de leverancier.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.