Terug

Juridische zaken: wel of niet ziek

Wat te doen als een werknemer na een ziekte door de bedrijfsarts arbeidsgeschikt is verklaard maar de werknemer toch niet aan het werk wil?

In dat geval moet de werkgever de werknemer schriftelijk manen dat de werkzaamheden hervat moeten worden en dat bij weigering inhouding van loon en ontslag kunnen volgen. Een verwijzing naar het UWV, dat in geval van onenigheid een ‘deskundigenoordeel’ kan geven is daarbij aan te raden.
Hervat de werknemer dan nog steeds niet zijn werk en vraagt hij ook geen deskundigenoordeel aan, dan moet een tweede schriftelijke waarschuwing volgen, met verwijzing naar de eerste.
Komt de medewerker dan nog steeds niet opdagen, dan is ontslag gerechtvaardigd, via het UWV, via de kantonrechter of op staande voet, bijvoorbeeld indien de werknemer op een concreet genoemde datum en tijd niet komt opdagen op zijn werk.

Voor vragen op het gebied van arbeidsrecht en personeelszaken kunt u terecht bij de VLHT. Indien nodig voeren we ruggespraak met een specialist arbeidsrecht. De kosten hiervoor komen in beginsel voor rekening van de vereniging.
Wilt u rechtstreeks overleggen met de specialist arbeidsrecht of moet hij brieven voor u opstellen of procedures voeren, dan zijn de kosten daarvan voor uw eigen rekening.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.