Terug

Kwartaalbericht Pensioenfonds (2020 kwartaal 1)

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is in het eerste kwartaal van 2020 gedaald van 96,5% naar 94,0%. De actuele dekkingsgraad is gedaald naar 83,5%.

Overzicht van de belangrijkste resultaten in het eerste kwartaal 2020:
. Beleidsdekkingsgraad: 94,0%
. Actuele dekkingsgraad: 83,5%
. Belegd vermogen: € 218,0 miljard
. Rendement 2020 eerste kwartaal: -8,8%

Peter Borgdorff, directeur van PFZW: “Het afgelopen kwartaal verliep dramatisch. De coronacrisis zorgde wereldwijd voor historische koersdalingen op de financiële markten. Tegelijkertijd daalde ook de rente naar nog lagere niveaus. Voor pensioenfondsen een gevaarlijke combinatie. Toch zagen we de afgelopen weken ook dagen waarop de beurskoersen weer snel stegen. Het is duidelijk: op dagkoersen valt geen peil te trekken. Dat doen we dan ook niet. PFZW heeft een langetermijnbeleggingsbeleid, dat erop gericht is om deelnemers ook in de verre toekomst een goed pensioen te bieden. Het is nog veel te vroeg om iets zinnigs te zeggen over de gevolgen van de coronacrisis voor de pensioenen. Eén ding is wel duidelijk: juist nu is het goed dat we in Nederland ons pensioen samen regelen. Want samen delen we de risico’s en spreiden we die over de lange termijn.”

Wilt u uitleg over dekkingsgraag en rekenrente? klik dan hier.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.