Terug

Kwartaalbericht pensioenfonds 2023/III

De actuele dekkingsgraad van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is in het derde kwartaal 2023 gestegen van 111,9 % naar 117,8%. De beleidsdekkingsgraad steeg ook, van 111,8% naar 112,1%. De sterke stijging van de actuele dekkingsgraad werd met name veroorzaakt door de stijging van de rente. Met de beleggingen behaalde PFZW een kwartaalrendement van -4,2%. Het totaal belegd vermogen is daarmee in het derde kwartaal gedaald van € 225 miljard naar € 216,5 miljard.

"Door de stijgende rente verbeterde de financiële gezondheid van PFZW fors het afgelopen kwartaal. De rentestijging leidde echter ook tot een negatief rendement op onze beleggingen. Wat dit precies betekent voor de eventuele verhoging van de pensioenen per januari 2024 maakt PFZW medio november bekend. In opmaat naar het nieuwe pensioenstelsel is het nóg belangrijker dat onze deelnemers vertrouwen hebben in hun pensioenfonds. Afgelopen jaar gaf ruim 50% van de deelnemers aan veel tot zeer veel vertrouwen te hebben in PFZW. We werken er hard aan om dit vertrouwen nog verder te verhogen", aldus John Landman, directeur bestuursbureau PFZW.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.