Terug

Let op: nieuwe regeling uitbetaling vakantiegeld

In de Cao Tandtechniek (2022-2023) is onder meer afgesproken de regeling rond de uitbetaling van de vakantietoeslag te wijzigen. De vakantietoeslag wordt uitbetaald in mei en wordt momenteel berekend en betaald over het lopende kalenderjaar. Dat gaat veranderen per 2025. 2024 is een overgangsjaar, waarbij er over slechts (maximaal) vijf maanden vakantiegeld wordt uitbetaald.

De vakantietoeslag bedraagt 8%. De vakantietoeslag wordt berekend over twaalf maal het maandsalaris van de maand mei inclusief de eventueel ontvangen persoonlijke toeslag als bedoeld in artikel 17 van de Cao.
Indien sprake is van een kleiner aantal gewerkte maanden in een kalenderjaar, wordt de vakantietoeslag naar rato van de gewerkte periode toegepast.

De vakantietoeslag wordt momenteel betaald over het lopende kalenderjaar.
In 2024 zal de vakantietoeslag berekend worden over het salaris over de periode 1 januari 2024 tot en met 31 mei 2024.
Vanaf 2025 wordt de vakantietoeslag berekend over de periode van 1 juni van het voorgaande jaar tot en met 31 mei van het lopende jaar.
De vakantietoeslag is geregeld in art. 21 van de Cao. De overgangsregeling in art. 21 lid 7 en de definitieve nieuwe situatie in art. 21 lid 8.

De regeling is gewijzigd op aandringen van de VLHT omdat veel leden het niet eens waren met het vooruitbetalen van vakantiegeld en omdat, bij beƫindiging van het dienstverband tussen 31 mei en 31 december, het teveel betaalde vakantiegeld teruggevorderd moest worden. Vanaf 2025 wordt er dus alleen nog maar reeds opgebouwd vakantiegeld uitbetaald.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.