Terug

Nieuwe CAO Tandtechniek in werking

Na jaren van onderhandelingen zijn de belangrijkste partijen in de tandtechniek het eens geworden over een nieuwe CAO voor de Tandtechniek. Belangrijkste wijziging is een aanpassing van de salarissen met 2,25 procent per 1 januari 2019.

De leden van de VLHT hebben hierover reeds per post bericht gehad.

Omdat er nog geen sprake is van voldoende representativiteit, zal er voorlopig geen algemeen verbindendverklaring worden aangevraagd. Daardoor geldt deze CAO vooralsnog alleen voor de deelnemende partijen en hun leden (te weten de VLHT, de NWVT en de vakbonden).
 
De veranderingen zijn:
 
Salarisschalen
De salarissen worden op 1 januari 2019 verhoogd met 2,25%.
 
Doorbetaling van salaris in het tweede ziektejaar
Bij voortdurende ongeschiktheid van de werknemer tot het verrichten van arbeid wegens ziekte, betaalt de werkgever met ingang van het tweede ziektejaar:
• aan de werknemer voor wie herstel naar het oordeel van de bedrijfsarts binnen 2 jaar niet te verwachten valt: 100% van het salaris
• aan de werknemer die aantoonbaar tijd besteedt aan re-integratie door het verrichten van werkzaamheden voor werkgever, al dan niet op arbeidstherapeutische basis: 100% van het salaris
• aan de werknemer die naar het oordeel van de werkgever, na het inwinnen van advies bij de bedrijfsarts, actief meewerkt aan re-integratie maar geen werkzaamheden verricht voor werkgever: 90% van het salaris
• aan de werknemer die naar het oordeel van de werkgever, na het inwinnen van advies bij de bedrijfsarts, NIET actief meewerkt aan re-integratie: 70% van het salaris.
 
FUWA
In 2015 is door partijen de nieuwe FUWA Wegwijzer Tandtechniek, behorende bij de CAO voor de Tandtechniek herzien. Per 1 juli 2018 vervangt deze herziene versie de FUWA uit 1998. De nieuwe FUWA vindt u op onze website onder downloads. Op de komende ledenvergadering, in april 2019 zal er uitgebreid uitleg gegeven worden over de nieuwe FUWA.
 
Wijziging leeftijdsgrens functieschalen
Per 1 juli 2018 is de leeftijdsgrens voor de functieschalen verlaagd van 23 jaar naar 22 jaar. Per 1 juli 2019 wordt deze leeftijdsgrens verder verlaagd naar 21 jaar.
 
Deze wijzigingen hebben de vorm van een (tweede) inlegvel in de CAO van 23 oktober 2012. Zie de bijlage bij dit bericht. In 2019 zal er verder gepraat worden over een algehele modernisering van de CAO. 
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.