Terug

Nieuwe trendrapportage sector Specialistisch Vakmanschap verschenen

Het nieuwe 'Trendrapport Specialistisch Vakmanschap' is klaar. Het rapport is gebaseerd op deskresearch, expertinterviews en inzichten vanuit de 'Deel je kennis community'. Er is een subrapport per marktsegment: gezondheidstechnisch vakmanschap en creatief vakmanschap. De online rapportage biedt een uitgebreide beschrijving van de trends per marktsegment met de impact op het beroepsonderwijs gespecificeerd naar kwalificatiedossier. 

Daarnaast betreft de trendrapportage informatie over de DESTEP-ontwikkelingen. DESTEP staat voor de demografische, economische, sociaal-culturele, technologische, ecologische en politiek-juridische ontwikkelingen. Voor het trendonderzoek is gesproken met experts zoals Bas de Nes (NUVO), Dirk Roebroek (Consortium Creatief Vakman), Patrick Thio (Federatie Goud- en Zilver) en vele anderen. Het trendrapport van SV is hier beschikbaar.  

SBB wil met trendonderzoek achterhalen wat de ontwikkelingen betekenen voor het opleiden van vakmensen in het beroepsonderwijs. Het trendrapport wordt jaarlijks vernieuwd zodat iedereen over de meest recente informatie beschikt. Trendonderzoek levert inzichten op ten behoeve van o.a. besluitvorming over het vernieuwen van kwalificatiedossiers en levert een inspirerend rapport op. Via de 'Deel je kennis community' nodigen ze deelnemers uit om hun mening te geven over het rapport en welke informatie er eventueel aanvullend beschikbaar is. Ook blijven ze via de ‘Deel je kennis community’ nieuwe kennis delen en trendinzichten bespreken. Zo blijft SBB vinger aan de pols houden welke ontwikkelingen er zijn op de arbeidsmarkt.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.