Terug

Nieuwe wetgeving medische hulpmiddelen

Er zijn nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR). De nieuwe regels hebben gevolgen voor fabrikanten, importeurs en distributeurs van medische hulpmiddelen. Zo kan een product in een andere risicoklasse vallen en moet het voldoen aan strengere veiligheids- en kwaliteitseisen. De nieuwe regels hebben ook gevolgen voor zorginstellingen, zorgverleners en (indirect) voor patiƫnten.

Momenteel wordt nog op Europees niveau overlegd hoe we de regels gaan toepassen op naar maat gemaakte producten, zoals tandtechnische werkstukken. De gevolgen van de nieuwe regels voor de tandtechniek lijken echter beperkt te blijven.
De nieuwe regels gaan in op 26 mei 2020 en zullen het Nederlandse Besluit Medische Hulpmiddelen vervangen. De VLHT zal u ruim van tevoren op de hoogte brengen van eventuele gevolgen van de MDR. Houdt u dus onze website en nieuwsbrief in de gaten!

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.