NMT vraagt aandacht voor het belang van een gezonde mond

Met manshoge kiezen verspreid over het hele land vraagt de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen NMT op 20 maart aandacht voor het belang van een gezonde mond. Deze Dag van de Gezonde Mond wordt sinds 2008 wereldwijd gevierd. De 100-jarige NMT wil deze dag ook in Nederland op de kaart zetten.

Kunstenaars mochten hun idee voor het ontwerp van deze kies indienen. 12 Beschilderde kiezen werden in Nederland geplaatst, de overige 2 kiezen werden op 20 maart met kinderen uit groep 8 beschilderd in de RAI in Amsterdam.

Voorzitter Rob Barnasconi over de Dag van de Gezonde Mond: “De mond is een enorm belangrijk orgaan in je lichaam. Je gebruikt je mond continu, om te praten, te eten, te lachen, te drinken of te zoenen. Wat veel mensen niet weten is dat de mond ook veel verklapt over hoe het met iemands algehele gezondheid is gesteld. En andersom kan een slechte mondgezondheid een bedreiging vormen voor de algehele gezondheid. Als tandarts praat ik hierover met mijn patiënten, maar we hopen dat met dit creatieve project de boodschap ook op een andere manier onze patiënt bereikt.”

Op 20 maart werd ook de test ‘Hoe gezond is je mond’ gelanceerd. Bij de kiezen, in de tandartspraktijken en via een online campagne brengt de NMT de test onder de aandacht bij een groter publiek. Want hoe meer men weet over de mond, hoe zuiniger men er op zal zijn.

Bron: NMT.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.