Terug

PFZW verkoopt weer aandelen in olie- en gasondernemingen

PFZW vindt dat fossiele energiebedrijven een belangrijke rol kunnen spelen bij de transitie naar een duurzame energievoorziening. Zij hebben de kennis en het kapitaal om te investeren in hernieuwbare energie. Als we alle fossiele bedrijven direct zouden uitsluiten, dan zouden de beleggingen van PFZW duurzamer zijn, maar de wereld zou er niet groener van worden, aldus het fonds. PFZW verkoopt wel aandelen in fossiele bedrijven die niet snel genoeg vergroenen.

PFZW heeft dus de keuze gemaakt om niet van de ene op de andere dag uit fossiele energiebedrijven te stappen. Wel hebben ze de afgelopen maanden aandelen in 78 ondernemingen verkocht, omdat deze onvoldoende doen om de CO2-uitstoot te verminderen. Zij hadden bij verkoop een waarde van circa 303 miljoen euro. In 2022 verkocht PFZW al aandelen in 114 fossiele bedrijven.

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.