Terug

Naar een protocol voor herstart werkzaamheden tandtechniek

Alle sectoren in Nederland moeten een plan opstellen voor de 'anderhalvemetereconomie'. Zo'n protocol is een voorwaarde om op termijn weer in bedrijf te kunnen. Natuurlijk kunnen wij niets zonder de opdrachten uit de tandheelkundige praktijken, maar ook wij moeten bedenken hoe we het beste om kunnen gaan met de nieuwe situatie in onze bedrijven en daarvoor een protocol opstellen.

Minister Wiebes van EZ verwoordde het als volgt: "Als je niet zo'n protocol hebt klaarliggen, kan ik me bijzonder moeilijk voorstellen dat je open kunt". Het gaat om alle sectoren, zoals bijvoorbeeld winkels, horeca, kappers, bioscopen, concertzalen, popcentra en bioscopen.

Protocollen moeten aan een aantal eisen voldoen. "In een goed plan komen dingen die te maken hebben met afstand houden, hygiëne, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloeding van klanten en leveranciers", aldus Wiebes. Het protocol moet goedgekeurd worden door een beoordelingscommissie.
Verder moet er voldoende toezicht zijn en moet er duidelijkheid zijn over de handhaving. "Het gaat ook mis als dat er onvoldoende is."

Ten behoeve van een protocol voor de tandtechniek hebben we een aantal vragen aan u:
1. Hoe kunnen we het in onze labs oplossen? Hoe blijven we 1,5 meter bij elkaar vandaan?
2. Wat doen we met het aangeleverde werk? Desinfecteren, maar hoe?
3. Dezelfde vraag, maar dan voor het uitgaande werk?
4. Hoe gaan we om met patiënten die zich direct melden bij het lab?

Graag vernemen we of u hier al over nagedacht heeft en ideeën over heeft U kunt reageren via het contacformulier. Het bestuur verzamelt alle ideeën en zal vervolgens met een advies komen. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.