Terug

Transitieplan op weg naar nieuw pensioenstelsel

Vakbonden en werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn, inclusief tandtechniek, hebben met elkaar afspraken gemaakt over hoe de nieuwe pensioenregeling van PFZW eruit moet komen te zien. De ouderenorganisaties hebben laten weten dat zij geen bezwaren hebben. De afspraken staan in een transitieplan. Een belangrijk document dat volgens de wet verplicht is voor het overgaan op de nieuwe regels voor pensioen.

In het plan staat:

  • welke afspraken de vakbonden en werkgeversorganisaties hebben gemaakt voor de nieuwe pensioenregeling van PFZW
  • hoe de pensioenen die al zijn opgebouwd, worden omgezet naar de nieuwe pensioenregeling
  • hoe de vakbonden en werkgeversorganisaties ervoor zorgen dat de voordelen van de nieuwe pensioenregeling goed worden verdeeld over alle groepen mensen die een pensioen hebben bij PFZW.

Het transitieplan is uitgebreid en ingewikkeld. Daarom heeft PFZW voor betrokkenen een eenvoudige samenvatting gemaakt van de zaken die voor hen belangrijk zijn.

De vakbonden en werkgeversorganisaties hebben het plan op 15 januari aan PFZW overhandigd. PFZW gaat nu aan de slag om te bekijken of de voordelen van de nieuwe pensioenregeling goed worden verdeeld over alle groepen mensen die een pensioen hebben bij PFZW. Dit willen zij medio 2024 afronden. Ook bekijken ze of de afspraken over de nieuwe pensioenregeling uit te voeren zijn en financieel goed in elkaar zitten. Is de uitkomst positief? Dan kan PFZW de omzetting gaan voorbereiden en de nieuwe pensioenregeling uitvoeren.

Klik hier voor meer informatie, ook over hetgeen deelnemers nu al kunnen doen.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.