Terug

Verhoging minimumloon per 1 januari 2024

Na 1 juli 2023 is het minimumloon per 1 januari 2024 wederom worden verhoogd. Dit keer gaat het niet alleen om een procentuele verhoging maar ook om een minimum uurloon, onafhankelijk van de lengte van de werkweek. Dit heeft opnieuw belangrijke gevolgen voor het salarisgebouw van de Cao voor de Tandtechniek. De nieuwe salarisschalen zijn inmiddels op onze website geplaatst.

Op 1 januari 2024 is de Wet invoering minimumuurloon in werking getreden. De invoering hiervan betekent dat het minimumloon niet meer per maand of periode van vier weken wordt vastgesteld maar per uur.
De regering heeft besloten om als basis voor de berekening van het uurloon een werkweek van 36 uur te hanteren. Als bij een bedrijf de standaard werkweek langer is dan 36 uur per week, dan zal de verhoging van het minimumloon per maand nog hoger uitvallen.
Het minimumuurloon bedraagt per 1 januari 2024 bruto € 13,27.
Omdat voor de tandtechniek de standaard werkweek 38 uren telt, wordt het maandloon voor onze sector € 2201,94. Dit is een stijging van 10,37%. Door deze stijging zullen de periodieken van de laagste schalen opnieuw omhooggeduwd worden.
De nieuwe salarisschalen zijn inmiddels te vinden op ons intranet onder downloads.
Momenteel wordt er onderhandeld over verlenging van de Cao Tandtechniek. Het is nog niet bekend tot welke (verdere) aanpassing van de salarissen dit zal leiden en wanneer deze in zullen gaan. Uiteraard zal een concept voor een nieuwe Cao vooraf aan de leden voorgelegd worden.

We hebben de tarievenlijst met zorg samengesteld. De VLHT kan echter niet verantwoordelijk gehouden worden voor de gevolgen van eventuele fouten.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.