Terug

Versie 6.1 Leidraad Mondzorg Corona verschenen

Er is weer een nieuwe versie beschikbaar van de 'Leidraad Mondzorg Corona'. In versie 6.1 is het stroomschema voor inzetbaarheid van medewerkers in de mondzorg geactualiseerd. Daarnaast is het 'spoeladvies' met waterstofperoxide veralgemeniseerd.
Medewerkers van labs zoals de KPT, die in aanraking komen met patienten, vallen
onder het toezicht van de tandarts en dienen deze leidraad ook toe te passen.

Aan de hand van het stroomschema bij versie 6.1 kunt u bepalen wat u te doen staat als u zelf of een collega positief getest is, of in aanraking bent geweest met een positief getest persoon.

Daarnaast wordt niet langer specifiek waterstofperoxide genoemd als spoelmiddel, voorafgaand aan behandelingen waarbij mogelijk aerosolen vrijkomen. Er is nu sprake van een advies om te laten spoelen met een antiviraal middel. Dat kan verdunde waterstofperoxide zijn maar bijvoorbeeld ook een middel dat cpc (cetylpyridinium chloride) bevat.

Klik hier voor de volledige leidraad.
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.