VLHT-vakcursus 'voorspelbaar kleurbepalen' op 24 juni

Ook in 2019 hebben we weer drie vakcursussen voor u in petto! We beginnen op 24 juni met Stephan van der Made, met het thema 'Voorspelbaar kleurbepalen'. De cursus is bedoeld voor eigenaren van tandtechnische laboratoria en hun medewerkers. Uiteraard genieten leden van de VLHT en hun medewerkers voordelen!

Thema
Kleurbepaling is altijd al een van de lastigste onderdelen voor een kroon- en brugwerkspecialist geweest. Hoewel er verschillende apparaten zijn ontwikkeld om het kleurbepalen te vergemakkelijken, zijn deze in de praktijk moeilijk te gebruiken als het gaat om het omzetten van de digitale data naar keramiek. Veelal blijven we daarom vasthouden aan ons welbekende systemen met de Vita Classic- of 3D-Master-kleurstalen. Ook dit is echter niet erg betrouwbaar. Het nieuwe eLAB systeem biedt echter betere perspectieven. Na het uiteenzetten van de moeilijkheden in de perceptie van kleur, zal Stephan laten zien hoe we kleur aan de hand van een digitale foto kunnen analyseren en reproduceren in keramiek.


Stephan van der Made
Begonnen als goudsmid en edelsteenslijper en in 1995 de overstap gemaakt naar de tandtechniek. Opgeleid als allround tandtechnicus, waarna hij zich heeft gespecialiseerd in kroon- en brugwerk. In 2007 richtte hij Kwalident Dental Studio in Beilen op en is hij vele, met name internationale, cursussen gaan volgen. Door de grote drang om kwaliteit te leveren groeide het bedrijf tot een team van acht toptechnici. Kwalident Dental Studio werkt en heeft meegewerkt aan diverse onderzoeken naar keramische materialen en technieken die in meerdere wetenschappelijk bladen gepubliceerd zijn. 

In 2018 is Kwalident Dental Studio gestart met cursuscentrum CUSP en biedt vier verschillende cursussen voor tandarts en tandtechnicus aan.

"In mijn werk vind ik het belangrijk een tandtechnisch topproduct te maken waar patiënt, tandarts en ikzelf tevreden over zijn. Samen met het team streef ik ernaar om de natuurlijke mondsituatie zo perfect mogelijk na te maken, zowel qua esthetiek als functionaliteit”.

Datum, tijd, locatie
De vakcursussen worden centraal in het land gehouden, op een doordeweekse dag. De cursus duurt van 19.30 tot meestal 21.30 uur. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten. Deze cursus vindt plaats op maandag 24 juni 2019 bij de KNMT, Orteliuslaan 750 te Utrecht.

Kosten
Deelname aan de cursussen kost voor leden en hun medewerkers 35 euro. Niet-leden en hun medewerkers betalen 85 euro per persoon. Tarieven zijn exclusief BTW. Betaling achteraf op factuur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het formulier onder dit artikel in te vullen en daarna op 'verzenden' te klikken. Vergeet u niet in het laatste vak de namen van eventuele andere deelnemers in te vullen? Bij overtekening hebben leden van de VLHT voorrang. Wacht u dus niet te lang met aanmelden.


Velden met een * zijn verplicht.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.