Terug

Werken aan goede Arbozorg en kwaliteit

Werkgevers met personeel zijn verplicht om de risico's voor hun werknemers in beeld te brengen, te minimaliseren en maatregelen op dit gebied periodiek te evalueren. Dat heet risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Daarnaast zijn tandtechnische laboratoria op grond van de MDR verplicht voldoende aandacht te besteden aan kwaliteitszorg. Beide zaken kunnen geregeld worden via het nieuwe platform, dat de VLHT begin dit jaar gelanceerd heeft.

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid en de gezondheid van uw werknemers. Dat staat beschreven in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Met een RI&E kijkt u welke risico’s er zijn, stelt u vervolgens prioriteiten en maakt een plan van aanpak. De inventarisatie is verplicht voor iedere werkgever met personeel in dienst.
Als u geen RI&E maakt, kan de Nederlandse Arbeidsinspectie u een boete geven. Ook kunnen verzekeraars minder of geen dekking bieden als u geen RI&E heeft of u zich er niet aan heeft gehouden.
Sinds begin 2024 heeft de VLHT een geheel nieuw platform voor de ondersteuning van uw activiteiten op dit gebied. Met de website maakt u eenvoudig een plan van aanpak, met een overzicht van de maatregelen die u nog moet nemen.

Nieuw aan het platform is dat er een module is toegevoegd om uw kwaliteit te beheersen. Een deugdelijk kwaliteitsbeleid voeren is niet alleen verplicht op grond van de Medical Device Regulation (MDR) maar het is ook gewoon hard nodig om uw klanten op de lange termijn tevreden te houden.
Met dezelfde gebruikersinterface als van de RI&E gaat u na welke maatregelen u nog moet nemen op het gebied van kwaliteitszorg en plant u die in.
Heeft u de kwaliteit in uw bedrijf op deze manier op het juiste niveau gekregen, dan is het nog maar een kleine stap om daarvoor ook een erkenning te krijgen via ons kwaliteitslabel Tandgarant. Zie ook onze speciale website over Tandgarant.

Wilt u toegang tot ons platform voor RI&E en kwaliteitszorg? Laat ons dat dan weten via het contactformulier en dan maken we een account voor u aan.

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.