Terug

Wetswijzigingen per 1 januari 2019

Als ondernemer heeft u sinds 1 januari 2019 te maken met een aantal nieuwe wetten en regels. Wilt u weten wat er voor u als MKB'er of ZZP'er verandert? We hebben een aantal relevante wetswijzigingen voor u op een rijtje gezet.

Belastingstelsel van 4 naar 2 schijven
Het kabinet wil het belastingstelsel makkelijker maken. Het stelsel wordt daarom vanaf 2019 stap voor stap aangepast. Per 1 januari 2019 wijzigen de tarieven in box 1 van de inkomstenbelasting (inkomsten uit werk en woning). Dit is een aanloop naar 2021, want dan zijn er nog maar 2 belastingschijven in box 1.

Minimumloon omhoog
De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen. Heb jij personeel in dienst dat het minimumloon verdient? Dan is dit wettelijk brutominimumloon (WML) voor werknemers van 22 jaar en ouder - bij een volledig dienstverband - vanaf 1 januari 2019:

€ 1.615,80 per maand
€ 372,90 per week
€ 74,58 per dag

Vergoeding voor naasten van slachtoffers bedrijfsongeval
Overlijdt er iemand door een gebeurtenis waarvoor jij als ondernemer aansprakelijk bent? Zoals een bedrijfsongeval, verkeersongeluk, medische fout of geweldsmisdrijf. Of loopt het slachtoffer bij zo’n ongeval ernstig en blijvend letsel op? Dan kunnen de naasten vanaf 1 januari 2019 aanspraak maken op een vergoeding voor immateriële schade. Afhankelijk van de situatie ligt deze vergoeding tussen de 12.500 en 20.000 euro.

Werknemer langer partnerverlof bij geboorte kind, pleegzorgverlof en adoptieverlof
Heb jij personeel in dienst? Dan hebben jouw werknemers vanaf 2019 recht op 1 week betaald geboorteverlof als hun vrouw of vriendin bevallen is. Nu is dit verlof nog 2 dagen. Dit verlof moet de werknemer in de eerste vier weken na de geboorte opnemen.
Werknemers die een kind adopteren of een pleegkind in huis nemen, hebben recht op adoptie- of pleegzorgverlof. Vanaf 2019 kunnen deze werknemers 2 weken langer met pleegzorg- en adoptieverlof. Het verlof gaat namelijk van 4 naar 6 weken en geldt voor beide ouders. Tijdens het pleegzorg- of adoptieverlof heeft een werknemer recht op een uitkering via UWV ter hoogte van het (maximum)dagloon.

Aanscherping meldcode kindermishandeling
De meldcode voor slachtoffers van ernstige kindermishandeling en huiselijk geweld wordt aangescherpt. Ben jij een professional die werkt met gezinnen, kinderen of volwassenen in bijvoorbeeld de kinderopvang of zorg? Dan ben je vanaf 1 januari 2019 verplicht Veilig Thuis te informeren als je kindermishandeling of huiselijk geweld constateert. Start je zelf een hulptraject bij vermoedens van kindermishandeling? Dan moet je dit bij Veilig Thuis laten registreren.

Gedeeltelijke bijtelling van 22% voor elektrische auto's duurder dan 50.000 euro
Koop of lease je in 2019 een elektrische auto voor je zaak. En ga je daar ook privé in rijden? Dan geldt voor auto’s met een catalogusprijs tot 50.000 euro een bijtelling van 4%. Ligt de catalogusprijs van je elektrische auto daarboven? Dan geldt een bijtelling van 22% voor het bedrag boven die 50.000 euro.

Bekijk alle wetswijzigingen en nieuwe regels op www.ondernemersplein.nl.

 

DE VERENIGING VAN LABORATORIUMHOUDENDE TANDTECHNICI (VLHT) IS IN 1932 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT EN HEEFT TOT DOEL HET BEVORDEREN VAN DE PROFESSIONELE BELANGEN VAN DE ONDERNEMINGEN IN DE TANDTECHNISCHE BRANCHE IN NEDERLAND IN HET ALGEMEEN EN VAN DE LEDEN VAN DE VERENIGING IN HET BIJZONDER.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.